20 March, 2012

Kevad algas

Täpselt kevade alguseks sain valmis ka pisema põnni jope ja püksid. Sellega oli üksjagu pusimist, seega tuleb täna ka pikem jutt :)

Mõtlesin, et kasutaks seekord mingeid uuemaid lõikeid, tänapäevasemaid.. aga see otsus maksis väga valusalt kätte. Joonistasin lõiked eelmise aasta Burdast.. aga kuna mul neid oskusi endiselt napib, siis ega ma oska väga vaadata ja mõõta, kuidas lõige istub. Seetõttu käibki mul asi rohkem katse-eksimus-meetodil :) Ühesõnaga sai kõik kenasti välja lõigatud ning hooga õmblema hakatud. Kui traksikatega võis veel ühte silma kinni pigistades rahule jääda, siis jopega oli üks häda algusest peale. Lõpuks katkes mu kannatus ning kogu töö rändas prügikasti, ei andnud sealt enam midagi päästa.. Tuju oli rikutud, riie raisku läinud.. Olin valmis juba rahakott näpus poodi minema :) Aga siiski..

Järgmisel päeval alustasin uue hooga ning uute lõigetega. Õigemini küll vanadega: traksikate lõige pärit 1994 aasta ajakirjast Põnn ning jope 1998 aasta Muksust. Samade lõigete järgi olen tegelikult juba ühe komplekti õmmelnud, eelmisel sügisel. See sai rõõmsalt oranž.. selline..


Sel korral olin juba eelmistele kogemustele tuginedes natuke targem ning üht-teist sai juba enne välja lõikamist ringi muudetud. Nojah, eks ma harutada sain ikkagi :) Ja asi, mis peaks olema kõige lihtsam.. püksisäärte allääre õmblemine... osutus üsna keeruliseks. Aga valmis sain :) Pildistada oli taaskord suhteliselt raske.. küll oli liiga pime, küll liiga valge. Ja omaniku seljas mul ei õnnestunudki pilti saada.. ehk teinekord :)

Komplekt siis õmmeldud impegneerkangast, millel all õhuke kilekiht. Voodriks õhemat sorti tepitud vatiin. Kapuutsil sees pingutuskumm ning on lukuga krae küljest võimalik eemaldada. Ja isegi lukuga taskud nikerdasin valmis :) Varrukatel helkurpael ning otstes soonikud. Üldkokkuvõttes jäin tulemusega rahule :)

Tegelikult oleks vaja veel kombekas ka lisaks teha. Aga enne vaja paar kiireloomulist asja ära lõpetada :)

1 comment:

Maile said...

Väga tubli oled!