19 February, 2012

Seebitamine

Laupäeval katsetasime siis seebitegemist. Vennaraas oli ka abiks ning isegi suur poja sai käe valgeks. Tellitud sai nii valget kui läbipaistvat seebimassi kumbagi üks karp, lisaks paar värvi ja aroomiõli. Algul mõtlesin, et mis seal siis on.. teeme aga kõik massi kohe seebiks. Tegelikkuses aga võtab see sulatamine ning värvide ja vormidega sehkendamine üksjagu aega :) Seega jõudsime teha vaid mõned ning ülejäänud kraam jääb teiseks korraks.


Aroomiõlidest kasutasime punase värvi juures maasika oma ning kollasega apelsini lõhna. Kahevärvilised seebid valasime silikoonist muffinivormidesse. Värvide üleminekud võiksid ilusamad olla, aga esimese korra kohta võib rahule jääda küll. All nurgas olevad läbipaistvad seebid on suurema poja nokitsemine. Suures plaanis oleva seebi tegin spetsiaalselt abikaasale. Lisasin valgele seebimassile kollast värvi, apelsini lõhna ja mandariinikoore tükke. Miskipärast tõusid kooretükid pinnale.. pigem oleks meeldinud, kui nad oleks ühtlaselt olnud. Aga tulemus on iseenesest ilus :)

Luba ei ole küll küsinud, aga riputan siiski ka venna kätetöö siia ülesse. Kuna ta tegi need kindla eesmärgiga kohe ära kinkida, siis aitasin tal need pärast ka kenasti ära pakkida.


Lisaks sain nädala keskel valmis ka ühe kindapaari. See läks kingituseks heale sõbrannale, kellega ühendab meid huvi käsitöö vastu. Aga kuna ta hetkel veel ise väga kudumise sõber pole, siis läksid loodetavasti kindad asja ette :) Nendega oli muidugi üksjagu pusimist ka. Mõtlesin, et üritan sel korral pöidlaaugu veidi teisiti teha kui harjunud olen. Kudusin labakuosa kenasti lõpuni ja suundusin pöidla kallale.. nujaa.. vist ligi kümme korda alustasin ja harutasin.. ääresilmused olid liiga lõdvad ning kuidas ma ka ei püüdnud, jäi pöidla ümber kole augurida. Lõpuks ei jäänud muud üle, kui harutasin kinda kuni pöidlani uuesti ülesse ning jätkasin selle süsteemiga, millega harjunud olin :) Hoopis teine asi kohe :)


Lõng: Elisèe Laine (100% akrüül) Vardad nr.3

Selleks korraks kõik.. Peatse kirjutamiseni :)

No comments: